Letters to Egypt #4

header letters to egypt 4 tammyttalksMijn zusje en ik zijn beide dol op het versturen en ontvangen van post, maar helaas is het niet mogelijk om post te sturen en te ontvangen daar waar mijn zusje woont. Daarom schrijf ik eens in de zoveel tijd een digitale brief naar mijn zusje. Ik hoop jullie via deze brieven een beeld te kunnen geven van ons contact en de verschillen tussen het leven hier in Nederland en wat ik meekrijg van het leven in Egypte. Om de schoonfamilie van mijn zusje mee te kunnen laten lezen zal elke brief voorzien worden van een Engelse vertaling.

Lees hier de blogpost van mijn zusje.Hallo lief zusje,

Het is inmiddels een half jaar geleden dat ik voor het laatst een brief aan je schreef. Er is zo ontzettend veel gebeurd. Jij bent moeder geworden, ik heb er dus een superlief nichtje bij die ik helaas nog niet in het echt hebt kunnen ontmoeten. Natuurlijk hebben we elkaar in te tussentijd gesproken, maar ik zal proberen je een volledige update te geven van mijn leven op het moment.

In september vorig jaar kwam ik ziek thuis te zitten. Dit was voor mij een van de redenen om weer te beginnen met bloggen en schrijven en ik had gehoopt dat ik dit voort zou kunnen zetten en mijn herstel vast te kunnen leggen. Helaas is mij dit niet gelukt zoals je wel hebt kunnen merken. Ik zal proberen uit te leggen hoe dat komt. Natuurlijk heb ik het ontzettend druk gehad met school. Doordat ik niet de energie had om naar school te gaan liep ik een achterstand op die ik moest inhalen en daarnaast liep op het werk ook niet alles even soepeltjes. De afgelopen maanden ben ik vooral bezig geweest met herstellen en het oppakken van school en activiteiten en heb ik gelukkig de grootste achterstand in kunnen halen, ik mis nog twee cijfers op mijn cijferlijst van jaar 2, waarvan ik één vak in augustus herkans en het tweede vak tijdens de tweede periode van komend schooljaar. De laatste helft van het schooljaar heb ik nog flink in de rats gezeten over de tentamens die ik moest maken, maar ik heb alles gehaald en met nog goede cijfers ook.

Zoals je weet, moest ik voor aankomend schooljaar opzoek naar een nieuwe stageplek en met het wegvallen van mijn baan heb ik geprobeerd om werk en stage te combineren door op zoek te gaan naar een baan als docent. Ik heb flink wat sollicitatiebrieven geschreven en ben uiteindelijk uitgenodigd bij één school voor een gesprek. Helaas ben ik daar niet aangenomen, te onervaren. Gelukkig heb ik wel een hele leuke stageplek gevonden bij het Mediacollege in Amsterdam. Deze school heeft een vmbo afdeling en een mbo afdeling. Ik loop mee op de vmbo afdeling bij het vak mens en maatschappij en word begeleid door twee docenten die zo ontzettend enthousiast zijn dat mij dat alleen maar goede moed kan geven.

Wat mij verder bezig houdt op het moment.

brassica spamalot ink tammyttalks

Spamalot brassica musicals by Tamara Molenaar

Ik kan eindelijk weer meedoen met brassica,
onze musicalvereniging. Zoals je weet doen we komend seizoen de musical Spamalot, waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik ben dan ook ontzettend geïnspireerd geraakt door deze musical en weer aan het tekenen geslagen. Het is ook het plan dat ik dit jaar mij weer bezig ga houden met de decor en ik loop over van ideeën, vandaar ook alle tekeningen. Ik ben op het moment vooral nog bezig voor mezelf, maar zodra we hebben gesproken over het decor ontwerp zal de prioriteit meer daarheen schuiven.

Natuurlijk zit ik weer vol plannen en ik denk dat ik dat alleen maar als heel positief kan zien, al hoop ik dat er dit keer ook wat gebeurt met die plannen. Ik loop nog niet over van de energie, maar hopelijk doet deze vakantie mij veel goeds. Ik ben weer rustig aan mijn conditie aan het opbouwen en word gelukkig van de dingen die ik doe en dat is denk ik wel het belangrijkste. Hopelijk vind ik binnen niet al te lange tijd een leuke baan waarin ik mijn ei kwijt kan en die voor afwisseling, maar ook structuur in mijn leven brengt. Dat is wat ik nu ook wel nodig heb, structuur en regelmaat. Misschien moet ik mij daar eens in gaan verdiepen. Ik denk dat ik het qua update er nu even bij laat voordat het een heel boekwerk wordt.

Even terugkomend op jouw brief. Vervelend dat het suikerfeest is tegengevallen, op die momenten zou ik willen dat je een paar leuke vriendinnen om je heen had waarmee je ervaringen kon delen.

Wel fijn dat je het schrijven weer hebt op weten te pakken. Ken je het fenomeen NaNoWriMo? Ik ben daar vorig jaar aan begonnen, helaas niet af kunnen maken, maar het idee is wel leuk. National Novel Writing Month valt in november, maar je kunt dit zelfstandig natuurlijk altijd doen. In een maand tijd schrijf je een novelle van ongeveer 50ooo woorden. Dat kan één verhaal zijn, maar ook een bundel van korte verhalen. Met alle drukte van school en werk, lukt het mij meestal niet om 50000 woorden neer te pennen, maar volgens mij is het best haalbaar om in niet te lange tijd een goed verhaal te schrijven. Wat voor soort verhalen schrijf je meestal? En zou je het misschien leuk vinden om eens een kort verhaal te posten op je blog?

Ik mis je mijn lieve zusje, hou je haaks.

Dikke knuffel

Taatje


 

Hello sweet sister,

It’s almost six months ago I wrote you my last letter. So much happened. You became a mum, I’ve got a supersweet little niece now who I haven’t met in real life yet. Offcourse we spoke eachother in the mean time, but I’ll try to give you an update of my life at the moment.

September last year I got sick. This was one of the reasons I wanted to start blogging again and I hoped I was able to continue writing to keep a record of my recovery. I failed big time. I’ll try to explain what happened. Offcourse I was very busy with school. Because I didn’t had the energy to go to school I had a lot of things I still had to do. Also I got problems at work. Last months I mainly tried to recover and get back to school and gladly I managed to overtake errears. I only have two courses to do over because I wasn’t in time the first time. One of those I will do in august, the second I’ll redo during the second period of next year. I really worried the last part of the schoolyear but I managed to do everything and with great grades.

As you know I needed to find a new school for my intership next year and because I lost my job I tried to find a job to combine work and school. I send loads of letters and finally I got invited for one jobinterview. Unfortunately I didn’t get the job. Not enough experiece. I’m very glad I found a nice place to do my internship at the Mediacollege in Amsterdam. This school has a highschool and college department and I will be an intern at the highschool. I’ll do the course human and society and will be guided by two very enthousast teachers. This gives me a good feeling and makes me enthousiast too.

What else keeps me busy, I can finally participate with brassica again, our musical theatre club. As you know we will be doing Spamalot this season. I’m really looking forward to this musical. It inspires me and I’m back at drawing again. I’m doing the decor again and I’m full of ideas. At the moment I primerly draw for myself but when we have had the decor meeting the priority will probably shift.
pen and ink tammyttalks
Offcours as always I’m full of plans and I think
that’s a good thing. I hope those plan work out. I’m still not very energetic but I hope this vacation will help with that. I’m slowely working on my condition and the things I do make me happy. I think that’s the most important thing of all. I hope I find a job soon that give my life a little bit more structure. That’s what I need at the moment. Maybe I need to get that more in my life anyway. I think that’s it for the update at the moment, otherwise this blogpost will get very long.

To get back at your letter. It’s sad to hear Eid wasn’t what you hoped for. At those moments I wish you had some friends nearby to share your experiences with.

It’s good to hear you started writing again. Have you heard of NaNoWriMo? I started last year. Unfortunately I couldn’t finish. National Novel Writing Month is in november nut you can do it anytime. In one month of time you write a novel of 50000 words or more. It is possible to write a good story in such a short time. Because of school and work I never get at 50000 words but the idea is great. What kind of stories do you write most of the time? Would you like to post a short story on your blog one dag?

I mis you my sweet sis,

Big hug,

Taatje

 

Een gedachte over “Letters to Egypt #4

  1. Pingback: Letters to Holland #5 | NL 2 EG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s