Letters to Egypt #3

SONY DSC

Mijn zusje en ik zijn beide dol op het versturen en ontvangen van post, maar helaas is het niet mogelijk om post te sturen en te ontvangen daar waar mijn zusje woont. Daarom schrijf ik eens in de zoveel tijd een digitale brief naar mijn zusje. Ik hoop jullie via deze brieven een beeld te kunnen geven van ons contact en de verschillen tussen het leven hier in Nederland en wat ik meekrijg van het leven in Egypte. Om de schoonfamilie van mijn zusje mee te kunnen laten lezen zal elke brief voorzien worden van een Engelse vertaling.Hallo lief zusje,

Vandaag had ik een afspraak bij de kapper. De zon scheen en ondanks dat er toch een straf windje stond en ik normaal een hekel heb aan fietsen, was het heerlijk om gewoon even op de fiets te stappen en in de zon een flink eind heen te trappen. Ik vroeg me opeens af of ze in Egypte überhaupt wel fietsen hebben. Fietspaden hebben ze sowieso niet, de verharde wegen zijn al een ramp, laat staan dat automobilisten rekening houden met fietsers of voetgangers. Hier in Nederland heeft de fietser zijn eigen plek op de weg netjes aangegeven door rood asfalt of rode tegels. Eigenlijk hebben we hier in Nederland niets te klagen over ons wegen net voor auto’s, fietsen en voetgangers. Ook het openbaar vervoer is super de luxe als je het vergelijkt met de openbaar vervoer in Egypte.
Al meer dan zeven jaar rij ik vier dagen in de week op en neer naar Haarlem met het openbaar vervoer. Ik reis met plezier met de trein. Ik heb rustig de tijd om een boekje te lezen of als ik echt moe ben even mijn ogen dicht te doen. De treinen zijn over het algemeen aardig schoon en de stoelen zitten prima. Hoe zit dat eigenlijk bij jullie? Ik weet dat er bij jullie een soort busjes rijden, maar echt comfortabel zal dat ook niet zijn, wanneer je bepakt en bezakt in een stampvol busje plaatsneemt om naar de meest dichtbijzijnde stad te gaan. Zeker niet in de zomer wanneer iedereen zo lekker warm en plakkerig is. Airco zullen ze vast niet hebben.treinreizen-1-tammyttalksnl.jpeg

Oh, wat stoor ik me eraan wanneer ik mensen die eens in de honderd jaar eens met het ov reizen hoor klagen over dat het zo slecht gesteld is met het openbaar vervoer en dat er altijd wel wat mis is. Ik reis vier dagen in de week op en neer naar Haarlem en een keer in de week op en neer naar Amsterdam, maar ik heb niets te klagen hoor. De trein rijdt vaker wel dan niet, zelfs zo vaak dat ik het ov echt niet als een smoes durf te gebruiken wanneer ik me een keer verslapen heb. Natuurlijk loop ik ook wel eens te mopperen, wanneer ze zonodig het dienstrooster aan moeten passen waardoor ik welgeteld vijf minuten eerder van huis moet, maar dan denk ik aan jou. Hoe jij vier jaar lang elke doordeweekse dag op en neer ging met het openbaar vervoer naar Utrecht voor jou opleiding aan het Nimeto. Ik heb je werkelijk daar nooit over horen klagen weet je dat? Trouwens, je wilt er misschien niets meer van weten, maar ik was blij verrast toen ik bij het opruimen een aantal hele mooie werkstukken tegen kwam die jij had gemaakt op school. fantasia -1-tammyttalksnlWe hadden het er laatst over dat je op zoek was naar hobbies om uit te kunnen oefenen nu je weinig om handen hebt. Ik zou als ik jou was mijn talenten gewoon weer eens aanspreken. Gewoon weer wat krabbelen, al is het alleen maar doelloos doedelen. Het is rustgevend en ik word er nog steeds blij van. Zie het als een willekeurig zentangelen. Ken je dat?  Ik zal je een paar voorbeeldjes laten zien van krabbeltjes die ik ooit heb gemaakt toen ik me zat te vervelen. Wie weet inspireert het jou. Misschien dat ik eens een mooie tekening voor je maak in plaats een brief voor je schrijf, wie weet.

De afgelopen weken had ik het druk met tentamens, maar die heb ik nu achter de rug. Ik hoop de komende weken weer aan wat creatiefs toe te komen. Ik hou je op de hoogte.
I love you, I mis you,

Liefs,

Taatje


 

Hello sweet sister,

Today I had an appointment at the hairdresser. The sun was shining and although there was a strond wind and I normally hate cycling, I loved it to jump on my bike and just ride my bike in the sun.  I suddenly wondered if they even have bikes in Egypt. They certanly don’t have Bicycle lanes, the paved roads are a disaster, besides that car drivers consider cyclists or pedestrians. Here in the Netherlands, the cyclists have their own place on the road neatly marked by red colored asphalt or red tiles. Actually, we have nothing to complain about the highways, the cycling lanes or footpaths. Public transport is super luxury when you compare it to the public transport in Egypt.
For over seven years I’ve been traveling by public transport to Haarlem and back, four days a week.  I love to travel by train. I have the time to read a book or when I’m really tired just to shut my eyes. The trains are quite clean in most occasions and the seats are fine. What about public transport in Egypt? I know there are some kind of vans or taxis, but I’m sure that isn’t very comfy when you try to get to the nearest town with you luggage. Certainly not in summer when everyone’s warm and sticky. They probably don’t have airo. treinreizen-2-tammyttalksnl

Oh my, it bothers me when I hear people complain about the public transport, saying it’s poorly and having issues all the time while they only use public transport once in a decade. I travel four days a week to Haarlem and once a week to Amsterdam, but I have nothing to complain. The train rides more often than not, even so regularly that I can’t use it as an excuse when I’ve overslept myself. Of course I complain too sometimes, if they think it’s necessary to adjust the schedule, making me have to leave home five minutes earlier in order to be on time to catch the train, but then I just think of you. How you traveled to Utrecht five days a week for four years by public transport to be able to study at Nimeto. Do you know I’v never heard you complain about that?  Besides that, I know you don’t want to have anything to do with Nimeto fantasia -2- tammyttalksnlanymore, but I was pleasantly surprised when I was clearing out your old room and found some nice pieces of artwork you made at school during your study. Recently we were talking about how you were trying to find a new hobby while you don’t have much to do at the moment. I would, if I were you, try to use my old talents again. Just get back at scribbling, doodling and drawing even though it’s just aimlessly doodling. It’s soothing and It makes me happy. Think of it as a random zentangle. Do you know that? I’ll show you a few examples of scribblings I’ve made once when I was bored. Who knows it might inspire you. Maybe I’ll even make a nice drawing for you instead write a letter next time, who knows.

The past few weeks I’ve been busy with exams, but that’s behind me now. I hope the next few weeks I’ll be able to get back at some creativity. I’ll keep you informed.

I love you, I miss you,

Love,

Taatje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s