Letters to Egypt #2

letters-to-egypt 2 - banner- TammyTTalksNL.jpgVandaag ietsje later dan gepland vanwege tentamenvoorbereidingen, maar hier is weer een brief aan mijn zusje. Mijn zusje en ik zijn beide dol op het versturen en ontvangen van post, maar helaas is het niet mogelijk om post te sturen en te ontvangen daar waar mijn zusje woont. Daarom schrijf ik eens in de zoveel tijd een digitale brief naar mijn zusje. Ik hoop jullie via deze brieven een beeld te kunnen geven van ons contact en de verschillen tussen het leven hier in Nederland en wat ik meekrijg van het leven in Egypte. Om de schoonfamilie van mijn zusje mee te kunnen laten lezen zal elke brief voorzien worden van een Engelse vertaling.Hallo lief zusje,

Deze week was het dan eindelijk zover. Het sneeuwde. En nu weet je hoe groot mijn hekel aan sneeuw is. Ik heb sowieso een grote hekel aan kou in het algemeen. Toch ben ik blij dat ik hier zit en niet in Egypte. Zodra ik ’s ochtends wakker word is het ongeveer 17 graden in huis, want ’s nachts staat de verwarming gewoon uit. Maar wanneer ik beneden kom is het eerste wat ik doe, als ik het niet vergeet natuurlijk, de verwarming aanzetten. 20 graden, niet warmer of kouder. Bij jou gaat dat niet. Wanneer jij opstaat is het in huis waarschijnlijk een stuk kouder, elf graden had je het laatst over. Jullie hebben geen centrale verwarming, geen dubbel glas, over isolatie nog maar te zwijgen. Brrr… Ik krijg het al koud als ik eraan denk. Vroeger had ik helemaal niet zo een hekel aan de kou of sneeuw. Ik weet nog goed dat we vroeger ontzettend veel lol hadden wanneer het sneeuwde of vroor. We woonden in de ambtswoning naast een kerk, de pastorie. We hadden een supergrote achtertuin en ook het pad van en naar het kerkhof was ons speelterrein. Wanneer de eerste vlokken sneeuw zich hadden aangekondigd stonden wij al buiten, dik aangekleed en de slee achter ons aan. Sleetje rijden op het pad vanaf het kerkhof, want dit was een prachtige aflopend stuk waarop we flink vaart konden maken. De heggen langs het pad waren superbreed en stevig en fungeerden dan ook prima als stootrand. Hoe hard onze botsing met de heg ook was, we veerden gewoon weer terug. Wat een lol hadden we en de sneeuw kon ons niet deren. Ook de ijsbaan hebben we vaak samen bezocht, want wanneer de winter in aantocht was, werd het voetbalveld om de hoek, onder water gezet. En als het dan begon te vriezen waren we er als de kippen bij. Als ik het me goed kan herinneren, heb jij zelfs nog schaatsles gehad.

De laatste jaren ben ik de kou en de sneeuw steeds meer gaan verafschuwen. De kou doet pijn aan mijn gewrichten en de sneeuw heeft mij vooral heel veel butsen en bulten opgeleverd. Ik ben een kluns als het gaat om fietsen in de sneeuw, fietsen in het algemeen ook trouwens, maar vooral met sneeuw. Sneeuw is prachtig, zolang het verse sneeuw is en ik niet naar buiten hoef. Oke, heel misschien dik aangepakt een wandeling maken in de sneeuw en mooie plaatjes schieten, maar eigenlijk vind ik het gewoon te koud. Verder vind ik het vooral onhandig en geeft het troep. Maar wanneer ik ooit weer de kans zou krijgen om samen met jou sleetje te rijden, zou ik die kans zeker aangrijpen. Daar waar jij woont sneeuwt het nooit en ook regen is iets wat maar sporadisch
voorkomt. Dus ik ben bang dat je volgend jaar maar eens moet komen overwinteren in Nederland. Dat zou ik letters-to-egypt 2 - TammyTTalksNLontzettend gezellig vinden en dan zit je in iedergeval weer een tijdje warm, want wij hebben cv en als je wilt zelfs een electrisch dekentje. De logeerkamer is al ingericht dus je bent sowieso het hele jaar door welkom, maar dat weet je. Wanneer ik dit schrijf zit ik midden in mijn tentamenvoorbereidingen, dus ik brei er een eind aan. Ik ga snel weer verder met leren.
Ik mis je, wij missen je.

Dikke knuffel,

Taatje


 

Hello sweet little sister,

This week it was finally there. It snowed. You know how I hate snow. I hate the cold in general anyway. Still, I’m glad Iive here and not in Egypt. As soon as I wake up in the morning it is about 17 degrees celsius, because at night we turn off the central heating. But as soon as I go downstairs I turn it on, if I don’t forget. 20 degrees, not warmer or colder. At your house that’s not possible. When you wake up it’s even colder, 11 degrees you told me lately. You don’t have central heating, nog isolated windows or any kind of isolation. Brrr…I get the shivers when I think about it.
When we were little I didn’t hate the cold or the snow. I remember we had a lot of fun playing outside when it was freezing or snowing. We lived in the residence next to the church, the rectory. We had a large backyard and even the path to and from the graveyard was a part of our playground. At the sight of the first snowflakes we ran outside, warmly dressed and pulling the sleigh behind us. Sledging on the path from the cemetery because it was a beautiful downhill road. We could go very fast if we liked. The hedges along the path were super wide and sturdy and functioned as a thick and soft pillow it we ran into them. It didn’t matter how hard we bumped into the hedges, we just bounced back. We had so much fun, the snow couldn’t harm us. We also visited the icerink very often, becaus when it was about to freeze the soccerfield around the corner would be put under water. And if the ice was thick enough we were the first to try. If I remember correctly you participated in ice skating lessons.

The last few years I’ve been starting to loathe the cold and the snow. I just hate it. The cold hurts my joints and the snow is the reason why I always have loads of bruises in winter.
I’m to clumsy if it comes to cycling in the snow, cycling in general, but especially when it snows.  Snow is beautiful to watch as long as it is fresch and I don’t have to go outside. Okay, maybe when I’m dressed like an eskimo just to walk around and take nice pictures. But in general I think it’s way to cold for me. Besides that it makes such a mess. But is I ever get the chance to sled with you, I would do it absolutely.
Where you live it never snows and even the rain only shows a few times a year. So I’m afraid you have to come over to winter here in the Netherlands. I think that would be nice and fun and you would be warm, because we do have central heating en even an electric heating blanket if you like. The guestroom is fully decorated so you are welcome all year round. If I’m writing this I’m just between exam preparations so I’m going tot wrap this up and get back to studying.

I miss you, we miss you.

Big hug,

Taatje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s