Letters to Egypt

 

SONY DSC

Egypte is een prachtig land met een rijke geschiedenis. Sommigen zullen het met me eens zijn, anderen niet. Ik ben zelf inmiddels drie keer naar Egypte geweest. Twee van die keren heb ik een Nijlcruise gemaakt en de laatste keer ging ik erheen omdat mijn zusje ging trouwen. Een trouwerij in Egypte, dat is bijzonder, zal je denken. Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Mijn zusje heeft namelijk een aantal jaren geleden een hele leuke Egyptische man leren kennen en in veel gevallen is liefde sterker dan landgrenzen. Zo ook bij hun. In April 2015 stapten ze in het huwelijksbootje en inmiddels woont mijn zusje alweer heel wat maandjes in Egypte.

Mijn zusje en ik zijn beide dol op het versturen en ontvangen van post, maar helaas is het niet mogelijk om post te sturen en te ontvangen daar waar mijn zusje woont. Daarom leek het mij een leuk idee om eens in de zoveel tijd, dat kan wekelijks zijn of maandelijks, een digitale brief te sturen, vandaar ook de titel van dit artikel; ‘Letters to Egypt.’ In deze brieven zal ik mijn belevenissen, mijn gedachten en vragen beschrijven. Hoewel een echte brief natuurlijk veel persoonlijker is, zal ik natuurlijk niet alles delen via deze weg, want de echte persoonlijke dingen blijven privé en de dingen waarvan mijn zusje liever niet heeft dat ik erover schrijf zal ik ook niet delen. Maar op deze manier hoop ik een beeld te kunnen geven van ons contact en de verschillen tussen het leven hier in Nederland en wat ik meekrijg van het leven in Egypte.
Aangezien de man en schoonfamilie van mijn zusje geen Nederlands spreken of lezen zal ik de brief ook in het Engels vertalen zodat ook zij mee kunnen lezen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om deze serie te volgen. 


Lief zusje,

De maanden vliegen voorbij en zelfs al hebben we bijna elke dag wel even contact, toch is het niet hetzelfde. Toen je nog in Nederland woonde liepen we de deur ook niet bij elkaar plat, we hadden het beide druk zat, maar de wetenschap dat ik in vijf minuten bij je op de stoep kon staan was al genoeg. In werkelijkheid hebben we nu meer contact dan toen je nog in Nederland woonde, maar toch voelt het niet zo. Nu je op een ander continent woont merk ik pas hoe erg ik het mis om af en toe met mijn zussen af te spreken en iets leuks te gaan doen, even naar Amsterdam of met mama naar de Ikea. Het zijn de simpelste dingen, maar wat was dat ontzettend leuk.

Je vertelde een tijdje geleden dat je zo graag weer eens zou willen shoppen, voor ons is het een half uurtje met de auto of een uurtje met de trein naar de Ikea. Of in tien minuten fiets ik naar het winkelcentrum. Bij jou moeten ze er een hele dag voor uittrekken omdat het naar de ikea minstens drie uur rijden is over een stoffige hobbelige weg. Zelfs boodschappen doen is bij jullie een hele opgave terwijl ik hier zelfstandig in tien minuutjes naar de supermarkt kan lopen waar de prijzen gewoon zijn zoals ze zijn, kan jij nooit in je eentje even boodschappen doen want bij jullie is er geen supermarkt en wanneer de verkopers merken dat je een westerse oorsprong hebt, gaan de prijzen omhoog. Wanneer jij dit soort dingen verteld besef ik hoe makkelijk we het hier in Nederland hebben.  Soms vertel je hoe je bepaalde dingen mist of je verveelt, Ik zet mijn laptop aan en de wereld ligt aan mijn voeten. Ik trek de leukste films en de spannendste boeken van het internet terwijl jij blij mag zijn als je überhaupt ononderbroken internet hebt. Of je vertelt hoe koud het is ’s avonds terwijl ik lekker met een warm dekentje op de bank zit. Ik hoop zo dat het internet bij jullie eens wat beter wordt.

Hoe het nu met mij gaat? Langzamerhand begin ik me weer wat beter te voelen. Ik ben in december weer begonnen wat uurtjes te werken en nu in Januari bouwen we deze uurtjes rustig aan verder op. Daarnaast probeer ik school een beetje bij te houden en werk ik samen met iemand aan mijn perfectionisme en planning. Voor hobby’s probeer ik wat tijd vrij te maken, maar vaak ben ik veel te snel afgeleid, want die spanningsboog is nog ontzettend kort en mijn geheugen is een zeef. Zo wilde ik eergister nog B12 prikken, wat ik natuurlijk ben vergeten. Maar ik bedenk het me nu, dus dat moet ik zo maar eens gaan doen. Had ik je al verteld dat ik voor de kerst naar een piercingshop ben geweest om gaatjes te laten prikken? En dat ik sindsdien dus ook een neuspiercing heb? Ik liep al een tijdje met het idee, al een paar jaar om eerlijk te zijn, en die dag besloot ik dat het me eigenlijk helemaal niets kon schelen wat anderen ervan denken.DSC03149-01

Dit zijn een paar van de gedachten die door mijn hoofd spel
en terwijl ik aan jou denk. Als ik het geld had, zou ik je op komen zoeken, maar voor nu moeten we het even zo doen. Ik mis je, wij missen je.

Dikke knuffel,

Taatje


Mij sweet little sister,

Months go by and even though we have contact almost every day, it isn’t the same thing. When you lived in the Netherlands we didn’t visit eachother everyday, we were both very busy, but knowing I could be at your doorstep within five minutes was enough. At the moment we have more regulary contact than when you still lived in the Netherlands, but it doesn’t feel that way. Now you live on an other continent I realise how much I mis it to meet up with my sisters and do something fun, to go to Amsterdam or go shopping at Ikea with our mom. Those are simpel things, But we enjoyed them very much.

Not very long ago you told you wanted to go shopping, for us it’s only 30 minutes with the car or an hour with the train to Ikea. Or I can go to the shoppingmall in 10 minutes by bike. Where you live they have to plan a whole day to go shopping at Ikea because it’s 3 hours at least on a bumpy and dusty road. Even doing groceries takes a lot of effort while I can walk to the supermarket in 10 minutes, on my own. A supermarket where the prices are just what they are. You can’t go shopping for groceries by yourself ,because where you live there are no supermarkets and the prices go up when they find out you’re from Europe. When you tell me those things I realise how easy everything is here in the Netherlands. Sometimes you tell me how you miss certain things or how bored you are, I turn on my computer and the world is on my feet. I can watch my favourite series and movies online or download the most exciting books to read.  All while you should be happy when you have internet for an hour with no stuttering. Or you tell me how cold it is at night while I cuddle up with a blanket on the couch. I really hope the internet will get better soon where you live.

And what about me? Slowly I start to feel a little bit better. In december I started to work again, a few hours a week. And now in Januari we just build up those hours more. Besides that I try to keep up with the things I have to do for school and I work on my perfectionism and planning with someone. I try to make time for hobby’s but most of the time I get easily distracted. I still have problems concentrating and I also have problems remembering. I wanted to take a shot B12 the day before yesterday but I forgot. But I remeber it now, so that’s the first thing I should do when I finish this letter. Did I tell you I went to the piercingshop before christmas to get my ears pierced? And that I’ve had my nose pierced too? I already wanted that for so long, for a few years to be honest and that day I just decided I didn’t care about what others might think about it.

Those are a few of the thoughts running trought my head when I think of you. If I had the money I would visit you emediately, but for now this is how we should do it. I mis you, we mis you.

Big hug,

Taatje

Een gedachte over “Letters to Egypt

  1. Pingback: Letters to Holland #1 | NL 2 EG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s