Kick-Off!

‘Vandaag is de dag, een nieuwe stap in mijn leven.’ Ik denk dat ik dat in de afgelopen paar jaar wel vaker heb gezegd, maar op een of andere manier is daar toch nooit echt iets van gekomen. Ik weet ook niet wat destijds de rede is geweest dat het niet lukte en met zekerheid zeggen dat het nu wel lukt, kan ik ook niet.1533213_805975156094883_1666662520_n

Iedereen komt wel eens op een punt in zijn of haar leven waarbij het allemaal even niet gaat. We komen niet meer toe aan de dingen die we graag zouden willen doen en zitten vast in een moeten modus. Ook ik heb dit het afgelopen jaar meerdere malen aan den lijve ondervonden. Tot ik op het punt kwam dat ik overspannen thuis kwam te zitten. In het jaar 2014 besloot ik een carrièreswitch te maken en weer naar school te gaan en ik was er dan ook volledig van overtuigd dat het van een leien dakje zou gaan omdat het iets was dat ik zelf heel erg graag wilde en het leuk vond om te doen. Toch kwam er een moment waarop ik het gevoel kreeg dat ik het niet meer voor mezelf deed, maar voor school. Ik kwam in een modus van moeten. Ik moest een dag in de week naar school, ik moest huiswerk maken, ik moest werkstukken schrijven en ik moest een dag in de week stage lopen. Daarnaast werkte ik ook nog eens vier dagen in de week, want anders kon ik mezelf niet onderhouden en al helemaal niet studeren. Mijn hele week stond in het teken van werk en school, maar op welke plaats kwam ik dan nog te staan? Was er nog wel ruimtevoor mezelf, voor mijn eigen ikje. Als ik heel eerlijk ben moet ik toegeven dat ik mij niet kan herinneren wanneer ik voor het laatst echt heb kunnen ontspannen, want zelfs wanneer ik voor mijzelf besloot dat ik even een dagje niets hoefde te doen, maalde er in mijn achterhoofd wat ik allemaal nog had kunnen doen en eigenlijk had moeten doen.

Het feit dat ik overspannen thuis kwam te zitten, kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Van de een op de andere dag stortte ik in. Ik werd wakker met het gevoel dat ik mezelf kwijt was en dat mijn lijf gewoon niets meer aankon. In tranen zat ik dan ook bij de dokter, maar accepteren kon ik het gewoon niet. Na anderhalve a twee weken besloot ik weer een paar uurtjes te gaan werken, maar na een aantal weken werd ik ontzettend labiel en merkte dat ik alleen nog maar de behoefte had om weg te kruipen in een hoekje en gewoon te huilen. Zo kon het niet verder. Op advies van mijn huisarts ben ik dan ook in gesprek gegaan met een psycholoog om mij wat handvatten te geven zodat ik de balans tussen werk, school en ontspanning weer terug zou kunnen vinden. Natuurlijk is mijn probleem niet zomaar opeens opgelost. Er is flink wat tijd overheen gegaan om overspannen te raken en er zal ook zeker flink wat tijd overheen gaan voordat ik mijn balans weer terug heb gevonden. En daar komen jullie om de hoek kijken.

Niets doen is niets voor mij. Wanneer ik namelijk thuis ga zitten met het idee dat ik moet uitrusten en niets moet, ga ik namelijk alleen maar zitten malen. Om ervoor te zorgen dat ik dat niet doe kreeg ik het advies om te gaan schrijven. Niet eens specifiek om mijn gedachten op te schrijven, maar om vooral niet bezig te zijn met piekeren. En aangezien ik schrijven ontzettend leuk vind, dacht ik ‘waarom mijn periode van herstel niet vastleggen?’ In het verleden heb ik ook wel eens filmpjes gemaakt op youtube waar ik ook heel veel plezier aan beleefde en dat is dus de rede waarom ik ook hier iets mee wilde gaan doen. Hoe dit allemaal vorm gaat krijgen, weet ik nog niet precies. Het enige dat ik weet is dat ik niet de enige ben die dit ooit is overkomen en ik denk dat op deze manier mijn diepste dal kan uitgroeien tot iets nuttigs voor ons allemaal. Ik word er uiteindelijk alleen maar sterker van en kan met jullie mijn ervaringen en tips en tricks delen.

cropped-youtubebanner2.jpg

Natuurlijk zal mijn blog niet in zijn geheel in teken staan van overspannenheid. Dat zou namelijk nogal een somber verhaal worden. TammyTTalks.nl zal met name in het teken staan van lifestyle. Hoe richt ik mijn leven en de wereld om mij heen zo in dat ik er gelukkig van word en daarnaast gezond blijf. Ik zal mij richten op verschillende gebieden waaronder persoonlijke groei, mijn carrière en gezondheid, hoe blijf ik lichamelijk en geestelijk in balans, maar ook geluk en relaties. Waar word ik nu echt blij van?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik in het jaar 2016 allemaal voor jullie in petto heb? Blijf me dan vooral volgen via twitter, instagram en facebook en abonneer je op mijn youtubekanaal TammyTTalksNL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s